3525323_237853227685

 

MoMa var på besök i Melbourne!

Jag har sedan jag varit liten tyckt att van Goghs målningar är intressanta, men sedan jag såg filmen Loving Vincent för något år sedan upplevde jag det ännu starkare. Det är en så fin film, helt målad i oljefärg och varje bild ser ut som en tavla och musiken är enastående. Det finns turbulenta drag i hans målningar som återfinns i mönster i turbulens i vatten och i rymden, att det är som att han hade turbulenta strömmar inuti sitt huvud. Sedan dem abstrakta klockorna målade av Dali är också något som jag tänkt på under längre tid.

 

20181008_134921.jpg

Den här illustrativa idéen om en stad på hjul som rör sig, som en levande mobil stad hittade jag på New Yorks tillfälliga utställning på NgV, originalet. Samma vecka så togs den bilden upp i en av mina klasser, där vi pratade om arkitektur som en idé ett koncept. Att målningar och tankar kring arkitektur som är omöjlig att genomföra är viktig, den gränslösa kreativiteten som saknar fysiska gränser har sin plats och har inspirerat arkitektur. Det är som science fiction, det är fantasier som en dag kan leda oss på vägen i en kreativ riktning.

Om Ellinor

If you want to use content from this blog contact me in advance. My name is Ellinor Bolt and I am a Swedish student studying pedagogy and design at Konstfack university and literature at Stockholm University. I have studied one year at Swinburne University where I picked the subjects architecture, design and politics. In my blog I have posted a mix of paintings, projects, thought processes and things I found inspiring within the different fields. My free time I spend on the back of an Icelandic horse or reading. In my past I have been working with horses in Norway, Iceland and northern Sweden. I have also worked at the Swedish museum of natural history and the Swedish Royal Court.

2 Svar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s